Als de dagen donker worden…

Iedere familie heeft zijn eigen tradities rondom de feestdagen. Uitbundig vieren of juist heel klein. Eigen rituelen zoals de kerstboom uitzoeken en versieren met lampjes en engelenhaar. Bewust vieren van samenzijn, dankbaarheid voor de goede dingen in je leven, of gewoon gezellig met z’n allen aan een mooi gedekte tafel. Wat het tot een feest maakt, is voor ieder mens heel persoonlijk.

Als je een dierbaar iemand verloren bent, kan de decembermaand een heel ander gevoel teweeg brengen.

Pepernoten in de winkels, kerstdecoratie in de straten, iedereen maakt zich op voor een feestje. Maar jij hebt daar even helemaal geen behoefte aan, want het voelt wellicht wel alsof er geen ruimte is binnen al die gezelligheid voor jouw rouw. Het is een hele uitdaging om een nieuwe balans te vinden in hoe je met de feestdagen om wilt gaan. Een nieuwe manier die past bij hoe je je voelt, niet te somber en niet te licht.

Vanuit deze gedachte mag ik dit jaar inhoud geven aan de kerstoverdenking op natuurbegraafplaats Bergerbos. Een avond van samenzijn, van troost, van verstilling. Het bos verlicht door de kaarsjes die de bezoekers meekrijgen, live muziek die de ziel raakt, verweven met mijn teksten die hopelijk uitnodigen tot meer ruimte voor wat er leeft in jou. Zodat je met hernieuwde kracht de feestdagen tegenmoet kunt treden.

Je bent van harte welkom om te komen, ook als je niet op deze plek iemand begraven hebt.

Aanmelden hoeft niet, wel is het goed ivm weersomstandigheden vooraf de website in de gaten te houden:

www.natuurbegraafplaats.nl 

Datum: Zondag 23 december
Aanvang: 19.00 uur
Locatie: Natuurbegraafplaats Bergerbos, Roskam 7, Sint Odiliënberg

Wees welkom

hartje-patroon
Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *