Terugblik 2014

2014 is bijna ten einde.
Wat is er veel gebeurd afgelopen jaar…
Als ritueelbegeleider heb ik veel meegemaakt, dat mij gesterkt heeft in de gedachte: ja ik ga voor zelfstandigheid!

Natuurlijk de prachtige huwelijksceremonie voor mijn lieve vrienden in september. Het was heerlijk om mee bezig te zijn, om me door hen te laten inspireren tot creatieve ideeën, ja, dit smaakt naar meer! En als ik alle complimenten mag geloven, moet ik daar ook niet te lang mee wachten.
Voor een terugblik: klik hier

Veel afscheidsdiensten blijven mij bij, maar de herdenkingsdienst die ik mocht vormgeven voor twee mensen die zijn omgekomen bij de MH17 ramp, vergeet ik nooit meer. Het was een afscheid met lege handen, er was niks meer van hen teruggevonden. Samen met de nabestaanden, de twee dochters, heb ik een persoonlijke en intieme dienst gemaakt, in het thema ‘reizen naar verre landen’.
Als onderdeel van de ceremonie hebben alle aanwezigen een ansichtkaart geschreven voor beide dochters, zodat hun handen gevuld werden met fijne herinneringen.

En het overlijden van mijn dierbare vriendin heeft diepe indruk op mij gemaakt. Haar ouders vroegen mij of ik hen wilde helpen met de dienst, maar o wat was dit moeilijk, om in mijn eigen verdriet ook mijn gedachten erbij te houden, om voldoende afstand te nemen om een totaal beeld te kunnen vormen. Na het eerste gesprek voelde ik me leeg, en vond het moeilijk om te vertrouwen op de woorden die ik nog moest gaan vinden. Maar eenmaal aan het schrijven, vloeiden de woorden uit mijn pen.
Ik voelde me zo voldaan toen haar verhaal af was, ik durf echt te zeggen dat dit een ode aan haar leven was.

Ik hoop voor 2015 dat ik nog veel mensen mag begeleiden om een persoonlijke ceremonie te maken. Dit is het kadootje dat ik te geven heb.
<3 <3 <3

Ik wens je een fijn nieuw jaar, waarin al je wensen en dromen mogen uitkomen, in liefdevolle verbinding met diegenen die jouw lief zijn!

Warme groet,
Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *