Stem jij op mijn inzending voor de Yarden Afscheidsprijs 2017?

Het boek ‘Nu ik er nog ben’ schreef ik voor mensen die weten dat zij binnen afzienbare tijd komen te overlijden. Hiermee wil ik mijn ervaring als ritueelbegeleider bij afscheid delen met mensen in de laatste levensfase, zodat deze een persoonlijk document achter kunnen laten voor hun naasten.

Het werkboek is opgebouwd met verdiepende vragen o.a. over omgaan met teleurstelling en geluk, over inspiratie en bezieling. Bij ieder thema is ruimte om de eigen gedachten hierover te noteren.

Dit boek is ontstaan vanuit de gedachte hoe waardevol het is als naasten weten hoe iemand werkelijk was.  Als ik aan tafel zit bij mensen om de inhoud voor een afscheidsdienst te bespreken, merk ik soms dat nabestaanden het moeilijk vinden om te vertellen over degene die ze verloren zijn. Ze lopen vast in emoties of krijgen hun gedachten niet helder. Als ritueelbegeleider probeer ik dieper te zoeken dan de feitelijkheden uit iemands levensverhaal. Dan stel ik vragen over onderwerpen waar ze soms nog nooit over nagedacht of gesproken hebben.

Het boek is nog niet helemaal klaar, als het gedrukt gaat worden laat ik je dat natuurlijk weten.

Vorige week werd ik getipt voor de Yarden Afscheidsprijs. Ik had nog 3 dagen om mij aan te melden… dus dat heb ik gedaan!

De conceptversie van ‘Nu ik er nog ben’ is mijn inzending voor de Yarden Afscheidsprijs 2017. Ik zou het geweldig vinden als jij hierop zou stemmen.

Stemmen kan via deze link: www.afscheidsprijs.nl/nu-ik-er-nog-ben/

Yarden reikt eens in de 2 jaar de Afscheidsprijs uit. Originele, vernieuwende en/of taboedoorbrekende inzendingen maken kans op deze prijs. De winnende initiatieven of ideeën worden beloond met o.a. een geldbedrag.

Naast een vakjury is er ook een publieksjury en dat betekent dat jouw stem belangrijk is.

Als ik met ‘Nu ik er nog ben’ deze prijs zou winnen, kan ik daarmee zorgen dat dit boekje in alle hospices in Nederland komt te liggen.

Zou jij mij willen helpen door jouw stem uit te brengen? www.afscheidsprijs.nl/nu-ik-er-nog-ben/

Dank je wel voor jouw stem!

 

hartje-patroon
Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *